Nieuws

In november is begonnen met het geheel reviseren van de oude zwembad installatie behorend bij het “project Laren”. De installatie bevat een binnen klimaat regeling, diverse verlichting groepen, sauna en whirlpool regelingen en de temperatuur regeling van het bad zelf.

Verlichting en klimaat werd op diverse plekken bediend, en de oude regeling was al 15 jaar niet meer gebruikt. In opdracht van de klant is de gehele installatie doorgelicht en is de oude Steva klimaatregeling vervangen door een moderne plc regeling. Verlichting, klimaat, sauna’s etc. zijn aangesloten op het KNX systeem en kunnen via de xxter visualisatie worden bediend op de telefoon. De totale installatie is zo via één scherm overzichtelijk te bedienen.

Vandaag zijn we begonnen in Krommenie om het nieuwe winkelpand van “Mariska’s Bruidsmode” te voorzien van elektra, verwarming, beveiliging en ventilatie.

Het pand in het nieuwe appartementen complex “de Posterijen” is casco opgeleverd en in samenwerking met uitvoerder “All4services” worden de benodigde installaties deze maand geïnstalleerd zodat de toekomstige bruiden hier volgende maand terecht kunnen, in een sfeerrijke winkel!

Na een klein half jaar studeren ben ik afgelopen week geslaagd voor het theoretische deel van de cursus voor “technicus beveiliging installaties” kortweg TBV. Met een TBV diploma op zak kan de zaak binnenkort ” “gecertificeerd beveiliging bedrijf” worden, en zo alarm en beveiliging installaties installeren die voldoen aan de eisen van het CCV (stichting centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid).

Aankomende maanden moet er nog hard gewerkt worden om het praktijk gedeelte tot een goed einde te brengen, maar het eerste resultaat is binnen!

Deze week is begonnen met de bouw van 3 appartementen in het bijgebouw van de verbouwde villa in Laren.

Afgelopen zomer hebben Koomen Elektro en Wijnker Elektrotechniek het hoofdgebouw onder handen genomen. De gehele elektrotechnische installatie is gemoderniseerd en uitgevoerd met KNX met visualisatie van xxter. De verlichting, zonwering, alarm/camera en cv installatie kan hierdoor bestuurd worden op de tablet en/of telefoon, maar ook lokaal via tastdimmers. De Sonos geluidsinstallatie is ook geïntegreerd in het domotica systeem.

In de hoofdvertrekken is verlichting op spanningsrails van SLV gemonteerd, waardoor het geheel een strak uiterlijk heeft gekregen en tevens flexibel te gebruiken is.

De bouwwerkzaamheden die deze periode zijn gestart, bevat het verbouwen van het bijgebouw naar 3 appartementen die ook weer voorzien worden van KNX besturing en moderne verlichting en verwarming.